Smart City Future

traffic smart city


Monitorizarea traficului

In ziua de azi, mijloacele de transport devin din ce in ce mai rapide si mai inteligente. Intr-o lume a vitezei si cu o infrastructura (strazi, autostrazi etc.) care nu s-a dezvoltat in acelasi ritm, in mod iminent apar accidentele si ambuteaje in traffic. Imbunatatirea infrastructurii necesita costuri prohibitive iar autoritatile prefera sa amane cat mai mult acest lucru. Ambuteiajele in traffic pot fi clasificate in doua categorii: recurente si non-recurente. In prima categorie intra cele care se petrec in mod regulat aproximativ in aceleasi intervale de timp si in aceleasi locuri. Cea de-a doua categorie cuprinde ambuteiajele care apar in mod aleator fiind determinate de diverse evenimente neprevazute cum ar fi accidentele sau conditiile vitrege de mediu. Detectarea acestora este critica deoarece necesita informatii in timp real pentru evaluarea situatiilor si luarea deciziilor corespunzatoare pentru restabilirea traficului la parametrii normali. CYBERNETICS va poate ajuta sa realizati toate acestea in mod centralizat prin interconectarea sistemelor si echipamentelor existente cu propriul sistem de control al iluminatului public (SCIP). Monitorizarea si managementul traficului se vor face mai eficient, cu tools-uri software avansate, avand la baza tehnologia informatiei si comunicarii (TIC) implementata intr-o platforma software open source.

 

 

Smart City - viziunea integrata privind traficului urban

Diminuarea ambuteiajelor in traficul urban joaca un rol major in dezvoltarea urbana fiindin relatie directa cu consumul energetic, poluarea, intarzierile la destinatie, transportul special (salvare, politie etv.). CYBERNETICS va poate ajuta in scopul ameliorarii traficului, atat din perspectiva individuala a participantului la trafic, cat si din perspectiva globala a organizarii acestuia. Solutia noastra consta in extinderea platformei SCIP (sistemul nostru de control al iluminatului public) pentru realizarea unui subsistem inteligent capabil sa achizitioneze datele din trafic in timp real in vederea procesarii pentru luarea de decizii si pentru generarea de informatii prezentate in diverse forme grafice. Printre acestea se regaseste si harta bazata pe codul culorilor (heatmap) pentru indicarea intensitatii traficului sub forma de pete de culoare, accesibila prin internet, care poate servi conducatorilor auto pentru evitarea spatiilor aglomerate. Pentru situatiile in care are loc un accident rutier de obicei se produce incetinire/oprire brusca a deplasarii a unui grup de autovehicole. Acest eveniment va fi sesizat de solutia noastra si va reactiona prin trimiterea de notificari prin sms/email si prin mesaje de avertizare vizuala pentru conducatorii auto aflati in zona. De asemennea, sistemul SCIP poate fi extins prin interconectarea cu echipamentele de semaforizare pentru realizarea sistemului „unda verde” prin corelarea in timp real a semafoarelor si cu programe flexibile pe durata zilei in functie de trafic.

traffic heatmap

 

 

Beneficiile arhitecturii Smart City:

collect data  Management Smart City    

Tehnologia de management se schimba radical trecandu-se de la conceptul de strada vazuta ca puncte de conexiuni fizice la peisaje de retele interconectate care permit o gama larga de servicii inovative.

   
    data traffic management  Informare & Servicii
   

Strazile ca parte a oraselor inteligente („smart cities”) sunt incluse in dezvoltarea generala bazata pe dispozitive inteligente interconectate prin Internet (IoT). Aceasta va genera servicii complete pentru un management stradal inteligent.

information services  Achizitii de date    

Calitatea aerului, poluarea fonica, inundatiile si alte pericole vor fi monitorizate folosind senzori. De asemenea, sistemele stradale inclusiv iluminatul public vor fi monitorizate prin intermediul sistemelor inteligente interconectate.

   
    mobility green transport  Mobilitate si transport „verde”
   

Imbunatatirea fluxului rutier va stimula mobilitatea. Va spori interesul pentru calatoriile pe rute alternative prin oferirea de informatii esentiale.

plan roadworks  Planificare reparatii drumuri    

Estimarea lucrarilor de interventii pentru reparatii la drumuri sau segmente de drumuri poate fi realizata prin analiza hartilor „heatmaps”.

   
    traffic safety  Siguranta in trafic
   

SCIP ofera cantitatea potrivita de lumina, atunci cand si unde este nevoie. SCIP poate estompa lumina la un nivel minim, cand nimeni nu se afla prinprejur.

 
Date de contact:
CYBERNETICS International SRL
Bulevardul Ficusului nr. 44A
Scara B, Parter, 013975
Sector 1, București, Romania
Telefon: +40 (0)21 232 00 60
FAX:     +40 (0)21 232 95 99
Email: office@cybernetics.ro